+45 4051 0983 info@bisu.dk

BISU’s videofilm-projekt i Mozambique

Videofilmene optages af BISU’s sekretær Bjarne Ørbekker og BISU-medlem Francisco Pires på iPhone mobil-telefon i Manica-provinsen i Mozambique i februar 2018.

Kort om BISU – Håndværkere uden Grænser’s videofilmprojekt:

  • BISU fremstiller filmene i samarbejde med BISU’s lokale samarbejdspartner i Mozambique. Den vigtigste samarbejdspartner er de lokale håndværkere i Manica-provinsen.
  • Det drejer sig om  fire korte oplysningsfilm, optaget med smart-phone. 
  • De fire små film-clips ledsages af et teksthæfte og fortæller om håndværkernes bestræbelser på at forbedre deres arbejds- og levevilkår. Her vil der være fokus på  faglig opgradering og styrkelse af håndværkernes faglige organisering. 
  • Det vil i de fire film bl.a. blive beskrevet, hvordan håndværkerne arbejder med produktudvikling, samarbejde og værktøjsfremstilling.
  • Målgruppen er unge lærlige på fagskoler i Danmark. Filmene vil – også via det medfølgende teksthæfte – kunne bruges i undervisningen i internationale forhold. Dette emne er en del af pensum på fagskolerne.
  • Filmene vil også blive distribueret til de unge i Danmark via sociale medier. 
  • Lærlige og andre unge i målgruppe kan se filmene direkte på deres mobiltelefoner og dele dem med andre unge.
  • Videofilmprojektet i Mozambique er støttet af oplysningsbevillingen gennem CISU – Civilsamfund i Udvikling (www.cisu.dk)

Baggrundsmateriale om den informelle sektor i Mozambique kan findes på denne side: https://bisu.dk/rapporter/  

Lidt om Mozambique
Mozambique ligger i det sydøstlige Afrika. Mod syd grænser landet op til Sydafrika.

Manica-provinsen og provins-hovedstaden Chimoio
Manica er en provins i Mozambique med en befolkning på 974.208 indbyggere (1997) og et areal på 61.661 km². Chimoio er hovedbyen. Den er nr. 5 på listen over de største byer i Mozambique med en befolkning på 177.608 indbyggere. Chimoio ligger 95 km fra grænsen til Zimbabwe og beskrives til tider som mere zimbabwisk end mozambiquisk. Byens navn i kolonitiden var Vila Pery.

Manica-provinsen har nr. 4 på Mozambique-kortet herunder. Mozambiques hovedstad Maputo ligger ved tallet “5” på kortet, helt nede ved grænsen til Sydafrika.

Flag og symboler
Her er Mozambique’s flag. – Vistnok det eneste flag i verden, med en AK-47-riffel som integreret symbol. Geværet ligger i i den røde trekant sammen med en hakke, der symboliserer landbruget, det største erhverv i landet.